Loučení s létem anebo Městečková olympiáda

Milí sousedé a náhodní návštěvníci, V sobotu 3.9. proběhl druhý ročník Městečkové olympiády na náplavce. Zkrátka na břehu Sázavy v Městečku. Okrašlovací spolek Městečko, o kterém nikdo nic neví a není ani znám počet členů, nenechal nic náhodě. Po zkušenosti z minulého roku si mohl dovolit rozšířit a vylepšit zázemí o udírnu a točenou zmrzlinu. Také vylepšil pódium pro místní kapelu SUPer.

Do sportovního zápolení se nakonec přihlásili čtyři týmy z Poříčí, Nespek, Městečka a Prahy. Respektive takový mix hráčů z okolí. A jaké byly disciplíny? Hod něčím na něco, Triatlon, Slepá mapa, Kádí na minu, Ruce nohy.

Moderátoři, hlavní rozhodčí i ostatní pomocníci měli plné ruce práce, aby zvládli urputné zápolení a uhlídat jednotlivé výkony. Nesmí se zapomenout na to, že výsledky z jednotlivých disciplín se násobili podle pořadí a mančaft s nejnižším součinem vyhrál. Taková matematická zapeklitost. Dovolte mi zdůraznit alespoň jednu disciplínu, a to Triatlon. Celé družstvo se rozeběhne na pětimístných běžkách směrem k řece, zde se dva nejodvážnější nalodí na nafukovací duši z kombajnu a pomocí pádel přeplují na druhý břeh, kde vezmou tenisák, zatímco ostatní z týmu čekají na moment plavby nazpátek, aby si své chrabré členy přitáhli zpět pomocí dlouhého lana přivázaného ke kruhu. V přístavu se znovu všichni nazují do běžek a doběhnou ke koši, do kterého vhodí tenisák.

Po slavnostním zakončení olympiády, spustila kapela SUPer své fláky. Sportovci a diváci se vrhli na parket. Jedlo se, poslouchalo, tancovalo a pilo až do půl jedné v noci.

A na závěr přidávám odkaz na všechny fotky: ZDE